– Tűzedelés, spékelés (Marha comb) Előkészítjük a szükséges nyersanyagokat, eszközöket. A szalonnát 5mm széles szeletekre vágjuk. A levágott szeleteket félre helyezzük. A szeleteket 5 mm széles csíkokra vágjuk. Előkészítjük a húst a tűzdelésre. A szalonnáa csíkokat a spékelő tűbe fogjuk. A tűvel átszúrjuk a kívánt helyen a húst. Áthúzzuk a szalonnacsíkot. Megfelelő távolságban egy sorban behúzzuk a többi szalonnacsíkot a húsba. Újabb sor szalonnát húzunk a húsba. Befejezzük a tűzdelést. Konyhai spárgával hurkot kötünk a húsra. További hurkokat kötünk a húsra, hogy rögzítsük a szalonnacsíkokat. Annyi hurkot alakítunk ki, hogy megfelelően formázzuk a húst. Felhasználásig tároljuk.