Sütés A sütés 50-300 0 C közötti hőmérsékleten történő, pörzsanyag képződéssel együtt járó hőkezelés. Célja: Az élelmi anyagok felpuhítása, felületi hőkezeléssel karamellizált aromák létrehozása. Módozatai: Sütés – Zárt térben, Sütőben (Töltött Csirke) – Nyílt légtérben, Roston (Cukkini) – Bő zsiradékban, Szakaszosan (Első szakasz, Burgonya) – Bő zsiradékban, Szakaszosan (Második szakasz, Burgonya) – Sütés kevés forró zsiradékban (VIDEÓ) – Sugárzó hővel, Szalamanderben (Ponty) – Alacsony hőmérsékleten (Sertés szűzpecsenye) Pirítás – Kevés zsiradékkal (Csirkemáj) – Zsiradék nélkül – Papírban sütés (Csirkemell)